Profiel Anita

Als natuurgeneeskundig therapeut help ik je graag op weg naar een nieuwe balans!

Sinds 2014 leef ik mijn twee passies in een fijne 50/50 verhouding.

Vanaf 1993 ben ik met hart en ziel actief als natuurgeneeskundig therapeut en sinds 1998 werk ik met heel veel plezier als salarisprofessional. Met als mooi hoogtepunt in 2005 de inschrijving in het RPP register bij Nirpa als Salarisprofessional .

Vanaf 1993 ben ik met hart en ziel actief als ‘alternatiefgenezer’. Ik heb het altijd een vreemd woord gevonden, hoezo alternatief? Natuurgeneeskunde is al eeuwenoud en genezen doe je zelf, ik ben hierin slechts het middel tot het doel. Daarom ben blij dat ik de titel natuurgeneeskundig therapeut mag dragen sinds ik in 2016 aangesloten ben bij de VBAG. Bijkomend voordeel is dat je de kosten eventueel kunt declareren bij de zorgverzekering. (zie de polisvoorwaarden)

Met de inschrijving bij de VBAG in 2016 volgde ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en heeft de praktijk tevens een naam gekregen: Mens in Balans, praktijk voor natuurgeneeskunde.

Als natuurgeneeskundig therapeut, geschoold in diverse disciplines, ben ik in staat om een klacht vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Door een combinatie van therapievormen (Malvatherapie, VoetreflexPlus therapie en TCM) op te nemen in het behandelplan ontstaat er maatwerk en flexibiliteit in het behandelplan en daardoor een beter resultaat.

Daarnaast ben ik geschoold in diagnostische methodieken: Energetische diagnostiek, Chinese diagnostiek en Lifescience. Deze methoden hebben uiteraard raakvlakken waardoor er een completer beeld kan ontstaan van de klacht en ik tot een betere werkhypothese kan komen.

Ik nodig je van harte uit om contact op te nemen. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.

Specialismen

Pijnklachten (ook tgv lipoedeem)
Vrouwenklachten
Spijsverteringsklachten
OncoReflex®

Curriculum Vitae

Klik hier voor mijn Curriculum Vitae

Achtergrond

Mijn interesse in natuurgeneeskunde is al vroeg ontstaan.
Als kind vond ik het boeiend hoe je met weinig middelen al veel kon bereiken bij een zieke.
Later werd ik mij bewust dat de hoofdpijn verdween wanneer ik mijn hand op iemands hoofd legde. In eerste instantie een vreemde gewaarwording. Veel later begreep ik wat er gebeurde en ben ik op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag hoe ik dit met een goede onderbouwing zou kunnen toepassen. En dan natuurlijk het liefst ook bij andere klachten. Zo ontstond in de negentiger jaren de transformatie van fascinatie naar kennis en gestructureerd kunnen werken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.