Oncoreflex

OncoReflex is een zachte, humane massage voor mensen met kanker

 

Waarom Oncoreflex massages?
U weet het als geen ander. Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek en emotioneel niveau. En mentaal is het ook behoorlijk belastend. De chemotherapie, bestralingen, operaties of hormoontherapie hebben een grote impact op je. Op hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.
Een oncoreflexmassage geneest niet. De massage geeft je wel veel ondersteuning. Kan bijdragen aan het verminderen van pijn, oedeem, slapeloosheid, misselijkheid of stress- en angstgevoelens. En kan de vitaliteit en kwaliteit van leven verbeteren.
Bovendien zijn de oncoreflexmassages heel goed inzetbaar om jou en jouw lichaam in optimale conditie te brengen zodat je het behandeltraject zo goed en prettig mogelijk kunt ondergaan!
Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden.

De voordelen
* Het ontspant lichaam en geest
* Helpt pijn te verminderen
* Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
* Kan het genezingsproces ondersteunen
* Kan de klachten van bijwerkingen verlichten
* Biedt troost en een gevoel van veiligheid

Overleg met je behandelaar
Het is aan te bevelen om met je behandelaar te overleggen. Hij/zij kan mij vinden in de Verwijsgids van het IKNL en in het Landelijk Register Zorgaanbieders LRZa
Voor een optimale behandeling is het bijvoorbeeld belangrijk te weten hoe lang een chemo in jouw lichaam moet blijven om zijn werk te doen. Zodra die termijn voorbij is, is het belangrijk dat de chemo zo snel mogelijk uit je lichaam verdwijnt om geen onnodige schade aan te richten. Ik kan je helpen om jou en je lichaam weer in een zo optimale conditie te brengen. Dit is ook belangrijk tussen de chemo’s door!

Oncoreflex
Een oncoreflexmassage is een populaire vorm van complementaire therapie voor mensen met kanker. Bovendien is het niet invasief en medicijnvrij.
Een oncoreflexmassage is een zachte en humane voetreflexmassage. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Per bezoek bekijken we waar je behoefte aan hebt.

Maar er is meer
Nadat de reguliere behandelingen zijn afgerond kan een oncoreflexmassage helpen om je vitaliteit te verhogen. Om je lichaam weer te voelen. De massages worden op jouw persoonlijke wensen en behoeften afgestemd.
Neem gerust contact op zodat ik je in jouw persoonlijke situatie kan informeren over wat oncoreflexmassages voor je kunnen betekenen. Voor een afspraak klik je hier. Een kennismakingsafspraak is kosteloos en verplicht je tot niets.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en wordt hierdoor vermeld in de Verwijsgids van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Oncologen, huisartsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject door naar therapeuten die in deze verwijsgids staan vermeld.

Verwijzing en vergoeding
Er is geen verwijzing nodig van een oncoloog of (huis)arts nodig om een afspraak te maken. Ik raad je aan om de oncoreflexmassage met je behandelend arts of specialist te bespreken. Sommige behandelaren maken gebruik van het effect van de massages door een richtlijn mee te geven die tijdens de massage gevolgd kan worden o.a. de termijn dat een chemo in je lichaam moet blijven om zijn werk goed te kunnen doen. Zo kunnen we nog effectiever werken.
Wanneer jouw arts wel een verwijzing geeft dan kunnen we samen kijken of het mogelijk is om mijn behandelingen volledig vergoed te krijgen uit de basisverzekering.

Ik ben als erkend natuurgeneeskundig therapeut opgenomen in de Zorggids van VGZ waardoor mijn consulten (deels) worden vergoed.
De hoogte van de vergoeding is vastgelegd in de polis van de aanvullende verzekering.

 

Reacties zijn gesloten.