Oncoreflex

OncoReflex

OncoReflex is een zachte en humane voetreflexmassage speciaal voor mensen met kanker.

Waarom Oncoreflex massages?
U weet het als geen ander. Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel niveau. En ook mentaal kan het behoorlijk belastend zijn. De chemotherapie, bestralingen, operaties of hormoontherapie hebben een grote impact op je. Op hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Een oncoreflexmassage geneest niet. Wel geven ze je veel ondersteuning. De massage kan bijdragen aan het verminderen van pijn, oedeem, slapeloosheid, misselijkheid of stress- en angstgevoelens. En kan de vitaliteit en kwaliteit van leven verbeteren.
Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden.

Oncoreflex
Een oncoreflexmassage is een hele populaire vorm van complementaire therapie bij mensen met kanker. Bovendien is het medicijnvrij. Het is een zachte en humane voetreflexmassage speciaal voor mensen met kanker. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren. Per bezoek bekijken we waar je behoefte aan hebt.

De voordelen
* Het ontspant lichaam en geest
* Helpt pijn te verminderen
* Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
* Kan het genezingsproces ondersteunen
* Kan de klachten van bijwerkingen verlichten
* Biedt troost en een gevoel van veiligheid

Maar er is meer
Nadat de reguliere behandelingen zijn afgerond kan een oncoreflexmassage helpen om je vitaliteit te verhogen. Om je lichaam weer te voelen. De massages worden op jouw persoonlijke wensen en behoeften afgestemd.
We kunnen ook naar jouw voedingspatroon kijken. Dan onderzoeken we of we met enkele aanpassingen jouw maaltijden kunt inzetten bij het herstel.

Verwijzing en vergoeding
Er is geen verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist. Ik raad je aan om de oncoreflexmassage met je behandelend arts of specialist te bespreken. Sommige behandelaren maken gebruik van het effect van de massages door een richtlijn mee te geven die tijdens de massage gevolgd kan worden. Bijvoorbeeld hoe lang een chemo in je lichaam moet blijven voor we met een reinigende massage kunnen starten.

Ik ben als erkend natuurgeneeskundig therapeut opgenomen in de zorggids van VGZ waardoor mijn consulten (deels) worden vergoed.
De hoogte van de vergoeding is vastgelegd in de polis van de aanvullende verzekering.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en word hierdoor vermeld in de Verwijsgids van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen, oncologen, huisartsen en andere zorgverleners verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in deze verwijsgids staan vermeld.

Overleg met je behandelaar
Wanneer je na het lezen van deze informatie met je behandelaar wilt overleggen over de inzet van oncoreflexmassages dan kun je deze tekst meenemen. Op verzoek stuur ik deze tekst als pdf‑document toe.
Je kunt ook verwijzen naar de Verwijsgids van het IKNL of naar de website van Netwerk Oncoreflex®

Neem gerust contact op zodat ik je in jouw persoonlijke situatie kan informeren over wat oncoreflexmassages voor je kunnen betekenen.

Wanneer je een kennismakingsafspraak wilt maken, doe dat dan via deze link.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.