Spijsverteringsklachten

Klachten met de spijsvertering

 


Je zult er maar last van hebben…
boeren, brandend maagzuur, aambeien, divertikels (kleine uitstulpingen in de darmwand), diarree, obstipatie of, vaker dan men denkt, ongewild verlies van urine of ontlasting.

Laat mij je helpen door vanuit de anamnese een behandelplan op te stellen waardoor de oorzaak van deze klachten aangepakt wordt.
Klik hier voor een afspraak of vul het contactformulier in.
Kijk ook eens op de pagina thermische waarden van voedingsmiddelen.

Gevolgen Spijsverteringsklachten 
Eén op de 7 Nederlanders heeft regelmatig spijsverteringsklachten. Maar spijsverteringsklachten zijn niet alleen het hebben van diarree of een onregelmatige stoelgang. Het gaat vaak om klachten, waarvan je misschien niet wist dat dat de oorzaak ervan in je spijsvertering kan liggen. Bijvoorbeeld het vaak koud of warm hebben, wattig of duf in je hoofd, concentratieproblemen. Zelfs slecht slapen kan zijn oorsprong in een slechte spijsvertering hebben.

Daarnaast kunnen ziekten voor de nodige klachten zorgen. Bijvoorbeeld leaking gut syndroom (lekkende darmsyndroom), ziekte van Crohn, coeliakie, kanker of ziekte van een van de organen in het spijsverteringstelsel. Het spijsverteringssysteem kan dan niet voldoende functioneren en kan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren onvoldoende opnemen waardoor er klachten ontstaan.
Stress, te weinig bewegen en niet genoeg drinken zullen ook voor spijsverteringsproblemen zorgen.

Veel klachten zouden voorkomen kunnen worden wanneer je je spijsvertering soepel houdt en de darmflora in balans. Voldoende bewegen, ruim vocht en gezond, gevarieerd en vezelrijk eten kan daarbij helpen.

Reacties zijn gesloten.