Oncoreflex

Oncoreflex®

OncoReflex® is een massagevorm binnen de VoetreflexPlusTM therapie speciaal voor mensen met kanker.
Het is een zachte en humane manier om ondersteuning te bieden tijdens de verschillende fasen van je ziekte- en herstelproces.
De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren.
Per bezoek kijken we waar je op dat moment behoefte aan hebt.

OncoReflex® is sinds kort toegelaten tot de verwijsgids van IKNL.
Zodra bekend is wanneer het register aangesloten is, zal ik op de website van Mens in Balans het logo plaatsen zodat je daarop kunt doorklikken voor meer informatie.
Naar verwachting zullen de administratieve handelingen ongeveer begin november 2019 afgerond zijn zodat wij als OncoReflex® therapeuten zichtbaar zullen zijn in de verwijsgids.

Het ondergaan van een chemokuur, bestraling of operatie ter bestrijding van kanker is een zware belasting voor lichaam en geest.
Bijwerkingen na chemo of bestraling zoals vermoeidheid, misselijkheid, concentratiestoornis, darmkrampen etc. komen vaak voor.

Deze klachten blijken beter beheersbaar te zijn wanneer oncoreflexmassage wordt ingezet. Ook wanneer de medische behandeling al in het verleden ligt. Het is erg zinvol om de massages een integraal onderdeel te laten zijn van het zorgproces.

Mijn massage voor mensen met kanker is een zachte, prettige massage en helemaal afgestemd op jouw situatie. De massages kunnen worden ingezet als onderdeel van de totale zorg bij de behandeling van kanker en zijn ook bijzonder geschikt voor mensen die (bijna) geen aanraking verdragen.

Wat ik voor je kan betekenen

 • Massage voorafgaand aan de chemotherapie
  Hoe sterker je je voelt, hoe beter je de oncologische behandelingen kunt ondergaan.
 • Massage tijdens of na de chemotherapie
  Gericht op het tegengaan van misselijkheid en opbouw van energie. Het lijkt lastig om de opbouw van energie al tijdens de chemo te bereiken maar het effect zit vaak meer in het zo veel mogelijk behouden van je energie.
 • Massage voor emotionele stabiliteit
  Dit is een combinatie van rug- en voetmassage.
 • Massage voor ontgifting en reiniging
  Na de chemo is het belangrijk dat alle gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden. Deze massage is een sterke ondersteuning bij dit proces en belangrijk tijdens de herstelfase.
 • Massage voor energieherstel en andere bijwerkingen
  Vermoeidheid en (o.a. daardoor) concentratieverlies zijn veel gehoorde bijwerkingen, deze klachten kunnen nog lange tijd, soms zelfs enkele jaren, aanhouden.
  Ik ondersteun je bij het herstel van het energieniveau.
  Voor de andere bijwerkingen zijn er ook technieken om verbetering te bevorderen.

Iedereen is uniek!

Neem gerust contact op zodat ik je in jouw persoonlijke situatie kan informeren. Je krijgt dan een helder beeld van wat een OncoReflex® massage voor je kan betekenen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.