Boost je immuunsysteem

Boost je immuunsysteem

Maak een afspraak om je immuunsysteem een boost te geven. Dit traject bestaat uit 3 voetreflex behandelingen en een gratis adviesgesprek.

Jouw immuunsysteem is een belangrijk onderdeel van je welzijn! Dat betekent dus dat wanneer jij goed voor je immuunsysteem zorgt, jouw immuunsysteem goed voor jou zorgt. En zo moeilijk is dat eigenlijk niet. Behalve dat ik jouw immuunsysteem een boost kan geven kun je zelf ook heel veel doen.

De basis van alles is genieten, rust, leven in het nu en acceptatie. Als je je gelukkig en rustig voelt is dat het beste voor je lichaam en je geest. Hieronder enkele voorbeelden:

Genieten
Ga eens in gedachte naar momenten waarop je werkelijk hebt genoten. Voel de rust, blijdschap, liefde en geluk eens van dat moment. Stel dat je je vaak zo zou voelen!
Als je werkelijk geniet van de dingen die je doet wordt je geest gevoed met liefdevolle, enthousiaste blije gevoelens. En je lichaam gevoed met positieve boodschapperstoffen zoals bijvoorbeeld dopamine. Hierdoor zal je lichaam zich in zijn totaliteit gelukkig en optimaal voelen. Dit heeft rechtstreeks invloed op je immuunsysteem, het gaat alerter en beter reageren.

Tip: Doe elke dag iets, hoe klein ook, waar je werkelijk van geniet.

Humor
Elke dag waarin je gelachen hebt, is een dag waarop je geleefd hebt. Lachen brengt heel veel positieve stoffen in je lichaam, zorgt dat de spieren zich ontspannen en je geest van alle zorgen is bevrijd. Humor werkt ook relativerend en haalt de ernst van zware gebeurtenissen af waardoor het dragelijke wordt. Humor verbindt mensen. Samen lachen is vele malen leuker dan alleen lachen.

Tip: Genieten en lachen gaan vaak samen

Leven in het hier en nu
Op het moment dat je aandacht echt in het hier en nu is, kom je tot rust. Vaak zijn onze gedachten bij dat wat nog gaat komen of bij dat wat al geweest is. We zijn op die manier het grootste gedeelte van onze tijd bezig met de toekomst of het verleden en kunnen daardoor niet genieten van wat er op dit moment aanwezig is.

Tip:
Hoe meer je echt aanwezig kunt zijn in het moment, hoe meer je van je leven kunt genieten zoals het werkelijk is.

Acceptatie
Acceptatie van dat wat is, acceptatie van de werkelijkheid geeft rust. Vaak zijn we bezig met zoals je vindt dat het had moeten zijn of zoals we hopen dat het zal worden.  Accepteren van de werkelijkheid geeft innerlijke rust.

Tip:
Kun je de dingen voor jou ten goede veranderen, doe het dan. Kun je dit niet, accepteer het dan.

Bewegen
Bewegen zorgt dat de spieren gevormd worden, de bloedcirculatie goed blijft en de afvalstoffen afgevoerd worden. Het zorgt dat er meer zuurstof in je lichaam komt En helpt overgewicht te voorkomen. Kortom bewegen houd je actief en fint en zorgt daardoor mede voor een goed immuunsysteem.

Tip:
Beweeg elke dag 30 minuten; sport, wandelen, fietsen, qi neng qigong, tai chi etc.

Voeding
Hoe natuurlijker de voeding, hoe minder toevoegingen, hoe gezonder je voeding is én hoe minder hard je lichaam hoeft te werken om alle onnodige lichaamsvreemde stoffen te elimineren. Wist je dat zo’n 80% van je immuunsysteem afhankelijk is van een goede werking van je darmen en de kwaliteit van je darmflora? Voeding moet zoveel mogelijk afgestemd zijn op elk mens individueel. En ook hier geldt: Geniet van het eten, eet met aandacht, kauw veel en goed. Gezonde voeding eten omdat het gezond is maar waarvan je niet geniet heeft een averechts effect op je lichaam.

Tip:
Eet dagelijks een flinke hap biologische, rauwe zuurkool. Niet afspoelen maar gewoon lekker van genieten. Dit heeft een gunstig effect op je darmflora.

Sociale contacten
Het is belangrijk voor je welzijn dat je regelmatig mensen om je heen hebt waarmee je je gedachten kunt delen. Mensen om je heen die op een positieve, enthousiaste, warme en liefdevolle manier met je omgaan. Sociale contacten verbreden je horizon en geven je de mogelijkheid om te kunnen delen. Dit geeft voldoening.

Tip:
Zeker in corona tijd is belangrijk om positieve mensen om je heen te hebben en samen te kunnen delen. Wanneer het niet mogelijk is om elkaar binnen te ontmoeten doe dat dan buiten. Ga samen een stukje wandelen of fietsen (in de natuur). En dan bedoel ik op een acceptabel tempo zodat je er energie van krijgt en er ook communicatie mogelijk is.

Reacties zijn gesloten.