Zorg om de zorg, consument

Ruim 12.000 gekwalificeerde natuurgenees-kundige zorgprofes-sionals staan klaar!


Mei 2020
Op dit moment zitten we midden in de coronacrisis en doet iedereen zijn uiterste best om gezond te blijven, afstand te bewaren en zo veel mogelijk thuis te blijven. En (dat hoop ik vanuit de grond van mijn hart!) de tijd die ons nu gegeven is te gebruiken om na te denken over wát wil ik nu eigenlijk en wat wil ik beslist niet meer als we straks weer onze bewegingsvrijheid terugkrijgen. Willen we terug in dezelfde tredmolen, en dus verder gaan met waar we gebleven zijn, dus terug naar af ofwel een stap achteruitzetten. Of durven we het aan om de volgende stap te zetten, na te denken over wat nu wérkelijk belangrijk is in ons leven, in onze maatschappij, in onze wereld, op onze aarde!

Weer bewegen en dan… Als natuurgeneeskundig therapeuten weten wij het wel en heel duidelijk zelfs! Zodra we weer kunnen en mogen bewegen zal er een hele grote groep mensen zijn waarvan de accu leeg is of die klachten hebben die niet met een paar behandelingen op te lossen zijn. De hulpvraag zal vanuit verschillende richtingen komen; herstelde corona-patiënten, hulpverleners, supermarkt-medewerkers, artsen en verpleegkundigen, nabestaanden van de dierbaren die corona niet konden doorstaan en nog heel veel anderen. Er zullen fysieke klachten zijn, mentale en emotionele klachten en prangende zingevingsvraagstukken.

Het gaat om klachten die wij in onze praktijken vaak zien en waar wij dus ervaring mee hebben! Wij zijn bekend met de problematiek rondom het bevorderen van de afvoer van chemische middelen uit je lichaam, weten hoe we iemands energie weer kunnen opbouwen, weten wat we kunnen doen en moeten laten bij ademhalingsproblematiek en spijsverteringsklachten en wat de mogelijkheden zijn om de mentale en emotionele stabiliteit te bevorderen. Ook bij verlies, verdriet en rouw ondersteunen wij mensen om weer in balans te komen; fysiek, emotioneel en mentaal.

Wij zijn een gekwalificeerde, erkende beroepsgroep van ruim 12000 complementair therapeuten (dat zijn er gemiddeld 1000 per provincie!), minimaal hbo-opgeleid en aangesloten bij erkende koepelorganisaties.

Anita van Liefland en Karel van Liefland,
Natuurgeneeskundig therapeuten
Mens in Balans, Anloo

Lees hier de brief die wij in mei 2020 aan de politiek en Zorgverzekeraars Nederland hebben gestuurd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.