Onze werkwijze

Onze werkwijze

Wij werken vanuit het natuurgeneeskundig principe. Dit houdt in dat er naar alle aspecten van jou als mens (lichaam, geest en ziel) gekeken wordt. De behandelingen zullen hierop aansluiten. De behandelingen zijn concreet, lichaamsgericht en getoetst op effectiviteit.
Een verandering in het energetisch systeem werkt altijd door naar het bewustzijn. Het doel is om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Als je vanuit de oorzaak werkt dan wordt het zelfherstellendvermogen geactiveerd en werken we aan het bewust-zijn. Immers, als je je bewust bent wat de oorzaak is, kun je er ook zelf mee aan de slag. Jij bent de machinist van jouw lichaam en jouw welbevinden.

In een intakegesprek / anamnesegesprek ontvangen wij graag informatie zoals: de concrete klacht, ziektegeschiedenis, het verloop tot nu toe, eventuele nevenklachten en/of sociale factoren die een rol spelen. Aan de hand dit gesprek beslissen wij samen of een anamnese gevolgd door een behandeltraject zinvol is. Of dat wellicht een doorverwijzing beter op zijn plek is.
Wij maken in de anamnese gebruik van verschillende onderzoekmethoden. Denk hierbij aan het meten van de bloeddruk, een onderzoek van de iris en de tong, diagnostische voetmassage, bespreken van jouw leefwijze en voedingspatroon.
Aan de hand van alle informatie wordt in overleg een behandeldoel en behandelplan opgesteld.
Het behandeltraject, dat zijn de behandelingen die voortvloeien uit het behandelplan, kan o.a. bestaan uit een of meer therapievormen: energetische massage, chakratherapie, aurabehandeling, meridiaan behandeling, of VoetreflexPlusTM behandeling.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.