Therapievormen

Therapievormen

Kiezen voor Chinese geneeswijzen, VoetreflexPlus therapie of Malvatherapie is een keuze om zelf mee te willen werken aan je gezondheid.

Chinese Geneeswijzen:
Meridiaantherapie en Voedingsrichtlijnen

Meridiaantherapie

Bij Mens in Balans kunnen wij meridiaanbehandelingen inzetten vanuit
Chinees perspectief. Het werken met meridianen is een belangrijk onderdeel in de Chinese geneeskunde. De behandelingen zijn snel, effectief en zonder bijwerkingen. Blokkades worden opgeheven en de energie gaat weer vrij stromen waardoor de gezondheid verbetert.

Voedingsrichtlijnen vanuit de Vijf Elementenleer.

De Chinese geneeskunde is van oudsher een geneeskunde waarbij onder andere voeding wordt gebruikt om het lichaam en de geest in een optimale conditie te houden en ziekten te voorkomen of te genezen. Hun kennis hierover is onvoorstelbaar groot en bewijst al heel lang zijn effectiviteit. Het versterken van het spijsverteringssysteem staat hierbij steeds centraal. Deze eeuwenoude Vijf Elementen Voedingsleer bekijkt voeding op zijn energetische en thermische waarde en het effect hiervan op de totale mens.

VoetreflexPlusTM Therapie

VoetreflexPlusTM therapie is een therapeutische massage van de reflexzones op de voeten en/of handen gecombineerd met meridiaan- en acupressuurtechnieken.

Zowel in de voeten als de handen weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfherstellendvermogen gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.
Reflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In het westen wordt voetreflexmassage sinds ca. 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen de voeten met een speciale duimtechniek. De Chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen, zetten de beweging niet vanuit het duimgewricht in maar vanuit het hele lichaam waardoor de massagetechniek niet belastend is voor de gewrichten van de therapeut. Bovendien wordt er meer gemasseerd dan alleen de reflexzones op de voeten. Ook de meridianen en acupunctuurpunten op voeten en handen, onderbenen en onderarmen, knieën en polsen worden in de massage meegenomen. De combinatie van beide systemen (VoetreflexPlus)biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Malvatherapie

Malvatherapie, nooit van gehoord?

Wel gehoord van kaasjeskruid of malvakruid (Malva sylvestris)? Het is een geneeskrachtig kruid dat veel toepassingen kent en werkt op veel kwalen. Het kruid had vroeger in elke klooster een plekje.

De veelzijdigheid van het malvakruid geldt ook voor de Malvatherapie. Malvatherapie is een holistische, lichaamsgerichte therapie waarbij het zelfherstellendvermogen wordt aangesproken. Het omvat een veelheid aan unieke behandelmethoden waardoor een klacht op meerdere niveaus (lichaam, geest en ziel) behandeld kan worden. Voor veel aandoeningen zijn er gestandaardiseerde behandelingen ontwikkeld. Malvatherapie bestaat uit behandelingen die op de aura, chakra’s en/of meridianen gericht zijn. Het is een energetische therapievorm die doormiddel van lichaamsgericht werken tot stand komt.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.