Oncoreflex

OncoReflex

OncoReflex is een zachte en humane voetreflexmassage speciaal voor mensen met kanker.

Oncoreflex
OncoReflex is een zachte en humane voetreflexmassage speciaal voor mensen met kanker. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren. Per bezoek bekijken we waar behoefte aan is.
Een oncoreflexmassage is op dit moment in Engeland een van de meest populaire vormen van complementaire therapie bij mensen met kanker.

Waarom Oncoreflex massages?
Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een grote impact.  Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, oedeem, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.
Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden.

De voordelen van Oncoreflex massages
* Het ontspant lichaam en geest
* Helpt pijn te verminderen
* Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
* Kan het genezingsproces ondersteunen
* Kan de klachten van bijwerkingen verlichten
* Biedt troost en een gevoel van veiligheid
* Kan nadat de reguliere behandelingen afgerond zijn ondersteunen bij het verhogen van de vitaliteit en gezondheid
* De massages helpen je om je lichaam weer te voelen
* De massages worden op uw persoonlijke wensen en behoeften afgestemd

Verwijzing en vergoeding
Er is geen verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist. Het is wel verstandig om de oncoreflexmassage met uw behandelend arts of specialist te bespreken zodat deze op de hoogte is. Sommige behandelaren maken gebruik van het effect van de massages door bijvoorbeeld een richtlijn mee te geven die tijdens de massage gevolgd kan worden.

Ik ben als erkend natuurgeneeskundig therapeut opgenomen in de zorggids van VGZ waardoor mijn consulten (deels) worden vergoed.
De hoogte van de vergoeding is vastgelegd in de polis van uw aanvullende verzekering.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en word hierdoor vermeld in de Verwijsgids van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen, oncologen, huisartsen en andere zorgverleners verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in deze verwijsgids zijn opgenomen.

Overleg met uw behandelaar
Wanneer u na het lezen van deze informatie met uw behandelaar wilt overleggen over de inzet van Oncoreflexmassages dan kunt u deze tekst meenemen. Op verzoek stuur ik u deze tekst als pdf‑document toe zodat u het geprint mee kunt nemen naar uw overleg. U kunt ook verwijzen naar de Verwijsgids van het IKNL of naar de website van Netwerk Oncoreflex®

Neem gerust contact op zodat ik u in uw persoonlijke situatie kan informeren over wat oncoreflexmassages voor u kunnen betekenen.

Wanneer u een kennismakingsafspraak wilt maken dan kunt u deze op een door u gewenst moment in onze agenda inplannen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.