Oncoreflex

Oncoreflex®
OncoReflex is een zachte en humane massage speciaal voor mensen met kanker. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Een Oncoreflexmassage is geen behandeling, wel een bijzondere massagevorm!

De Oncoreflex®massages (voetreflexmassage bij kanker) bestaan uit een combinatie van het masseren van de meridiaanbanen op uw onderbenen (of armen) en reflexzones op de voeten. Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en creëert een gevoel van welzijn. Elke massage wordt steeds op uw specifieke klacht, wensen en conditie afgestemd. Ook wanneer er een ledemaat geamputeerd is kan een OncoReflex massage veel voor u betekenen omdat de aard van de massage een grote flexibiliteit in zich kent.

Kanker is een ingrijpende ziekte zowel op fysiek als op emotioneel en mentaal gebied. De medische behandelingen zijn vooral gericht op de kanker zelf waardoor aanraking en aandacht, iets waar heel veel behoefte aan is, soms in het gedrang komen. Een Oncoreflex massage op voet- en onderbeen die volledig afgestemd is op uw wensen en conditie zorgt dat aan deze behoefte wordt voldaan.

De voordelen van Oncoreflex® massages
De Oncoreflexmassages zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van uw leven. De massages ontspannen, verminderen vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst en depressieve gevoelens en bevorderen het slapen. Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden. De massages zijn tevens een waardevolle ondersteuning op zowel fysiek-, mentaal- als emotioneel gebied voorafgaand aan de oncologische behandelingen.

Verwijzing en vergoeding
U hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist. Het is wel verstandig om de Oncoreflexmassage met uw behandelend arts of specialist te bespreken zodat deze op de hoogte is. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Ik adviseer u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex, soms ook reflexmassage genoemd, door uw verzekering wordt vergoed.
Ik ben als erkend natuurgeneeskundig therapeut opgenomen in de zorggids van VGZ waardoor mijn consulten (deels) worden vergoed. De hoogte van de vergoeding is vastgelegd in de polis van uw aanvullende verzekering. Mijn AGB-code is 90-049317. Deze kunt u vermelden bij uw vraag aan de zorgverzekeraar.

Oncoreflex®therapeut
Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Ik ben lid van het Netwerk Oncoreflex® en word hierdoor vermeld in de Verwijsgids van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen, oncologen en huisartsen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in deze verwijsgids zijn opgenomen. Gebruik ‘voetreflex’ als zoekterm.

Overleg met uw behandelaar
Wanneer u na het lezen van deze informatie met uw behandelaar wilt overleggen over de inzet van Oncoreflexmassages dan kunt u deze tekst meenemen. Op verzoek stuur ik u deze tekst als pdf‑document toe zodat u het geprint mee kunt nemen naar uw overleg.

Neem gerust contact op zodat ik u in uw persoonlijke situatie kan informeren. U krijgt dan een helder beeld van wat een OncoReflex® massage voor u kan betekenen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.